Finanční analýza a finanční plán Alibona, a.s. - Tran, Thuy Trang (2017)
Cílem této bakalářské práce bylo provést finanční analýzu, srovnání s mezipodnikovým odvětvím a krátkodobý nástin finančního plánu společnosti ALIBONA, a. s. v letech 2011 - 2015. Hlavní činností společnosti je zpracování a výroba konzervovaného ovoce a zeleniny. První části bakalářské práce je věnovaná metodické části, ve které jsou popsané veškeré postupy a metody, které jsou aplikovány v praktické části. Druhá část bakalářské práce je soustředěna na praktickou část, kde jsou aplikovány již popsané metody. Obsahuje horizontální a vertikální analýzu, výpočet poměrových ukazatelů a také srovnání se třemi konkurenčními společnostmi, hodnocení finančního zdraví společnosti pomocí bonitních a bankrotních modelů, na závěr je sestaven krátkodobý finanční plán pro rok 2016, který zahrnuje plánovanou rozvahu a výkaz zisku a ztráty.