Incidence daní z cigaret - Zikeš, Tomáš (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na stanovení dopadu změny sazby spotřební daně z tabákových výrobků, konkrétně cigaret, na výrobce a kupující v České republice. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část: teoretická se zaměřuje na definici pojmu daně ze spotřeby, na jejich výhody a nevýhody. Druhá část: praktická je zaměřena na jednotlivé výpočty daňových dopadů, které se týkají výrobců a kupující u růz-ných druhů cigaret v rozmezí let 2013-2017.