Průzkum finanční gramotnosti žáků na základních školách a víceletých gymnáziích - Hermannová, Barbora; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá finanční gramotností žáků 9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Finanční gramotnost (dále jen FG) je jednou ze složek ochrany spotřebitele na finančním trhu a v dnešní době se stalo hodně diskutovaným tématem. Cílem mé práce je zjistit, jaký dopad má implementace finančního vzdělávání do Rámcového vzdělávacího plánu, a zjistit, zda má typ vzdělávací instituce či vzdělávacího projektu vliv na úroveň finanční gramotnosti žáků. Práce by měla poskytnout komplexní pohled na danou problematiku společně s vymezením základních pojmů souvisejícími s FG. Závěr přináší hodnocení úrovně finanční gramotnosti žáků z 26 základních škol a víceletých gymnázií v celkovém počtu 839 žáků.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses