Outsourcing účetnictví - Tran Anh, Tu (2017)
Bakalářská práce se zabývá outsourcingem účetnictví. V rámci této práce je kladen důraz na pochopení outsourcingu obecně jako pojmu a také jako činnosti, při které vzniká vztah mezi klientem a poskytovatelem outsourcingových služeb. Současná praxe nám značí situaci, kdy se na trhu nachází mnoho poskytovatelů účetních služeb. Vzniká zde vysoká konkurence a účetní firmy tak musí reagovat odpovídajícími službami a výhodami, díky kterým si zajistí konkurenční výhodu oproti ostatním. Mnoho velkých korporací se často uchyluje k vedení účetnictví interně. Na straně druhé však podnikatelské prostředí z pohledu poskytovatele outsourcingu je obohacováno vznikem mnoha nových menších podniků a start-upů, pro které je často výhodnější nechat si vést účetnictví dodavatelsky. Konkurenční výhodu zde pak účetní firmy mohou získat zkvalitňováním služeb skrze interní procesy a vedení zaměstnanců nebo nabízením služeb navíc jako například prováděním plateb z bankovních účtů, vyhotovováním vystavených faktur, atd. Cílem práce je čtenáři přiblížit outsourcing účetnictví ze strany poskytovatele účetních služeb od založení společnosti až po samotné účtování jednotlivých klientů.