Finanční analýza podniku TOS Kuřim - OS, a.s. - Bajusz, Ondřej (2017)
Cílem této práce je provést finanční analýzu společnosti TOS Kuřim - OS, a. s. mezi léty 2011 až 2015 a sestavit prognózu budoucího vývoje. Práce se dělí na dvě části. V metodické části jsou popsány použité metody a ukazatele finanční analýzy. Druhá část je praktická a zahrnuje aplikaci popsaných metod na konkrétní data podniku a porovnání s vybranou konkurencí a odvětvím. V návaznosti na provedenou finanční analýzu je prognózován vývoj finančního plánu pro rok 2016. V závěru práce je pak souhrnné zhodnocení.