Peníze a peněžní ekvivalenty podle ČÚS, IFRS a US GAAP - Oliva, František; Roe, Jana; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem vykazování peněz a peněžních ekvivalentů podle Českých účetních standardů (ČÚS), Mezinárodních standardů finančního vykazování (IFRS) a Všeobecně uznávaných účetních principů ve Spojených Státech (US GAAP) a odlišnosti plynoucích z rozdílností jmenovaných standardů. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. Nejprve se zaměří na definování pojmů spojených s tématem bakalářské práce, dále se bude zabývat oceňováním, přeceňováním a účtováním o penězích a peněžních ekvivalentech v souladu se třemi účetními standardy, a na závěr v praktické části na příkladu demonstruje rozdíly mezi nimi.
Vedoucí práce: Jana Roe
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses