Finanční analýza společnosti Elektroline a. s. - Koranda, František (2017)
Cílem bakalářské práce je vypracovat podrobnou finanční analýzu společnosti Elektroline a. s., společnosti sídlící v ČR, vlastněné zahraničním vlastníkem a podnikající v oblasti trakčních vedení pro železnici a veřejnou dopravu. První část práce zahrnuje podrobný popis společnosti Elektroline a odvětví, ve kterém působí, a nastínění základních problémů. Dále také zahrnuje podrobný popis hlavního konkurenta, společnosti Elektrizace železnic Praha a. s. Druhá část obsahuje vymezení metodiky a samotnou finanční analýzu společnosti. Společnost je analyzována pomocí standardních metod horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, bankrotního a bonitního modelu, zjednodušeného spider grafu a dalších upravených ukazatelů. Závěrečná část práce zahrnuje krátkodobý finanční plán na rok 2016. V rámci finančního plánování byl sestaven plánovaný výkaz zisku a ztráty a provedeno zhodnocení pravděpodobného vývoje klíčových makroekonomických ukazatelů a jejich vliv na Elektroline v následujícím období.