Finanční analýza společnosti Elektroline a. s. - Koranda, František; Pekař, Jan; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem bakalářské práce je vypracovat podrobnou finanční analýzu společnosti Elektroline a. s., společnosti sídlící v ČR, vlastněné zahraničním vlastníkem a podnikající v oblasti trakčních vedení pro železnici a veřejnou dopravu. První část práce zahrnuje podrobný popis společnosti Elektroline a odvětví, ve kterém působí, a nastínění základních problémů. Dále také zahrnuje podrobný popis hlavního konkurenta, společnosti Elektrizace železnic Praha a. s. Druhá část obsahuje vymezení metodiky a samotnou finanční analýzu společnosti. Společnost je analyzována pomocí standardních metod horizontální a vertikální analýzy, poměrových ukazatelů, bankrotního a bonitního modelu, zjednodušeného spider grafu a dalších upravených ukazatelů. Závěrečná část práce zahrnuje krátkodobý finanční plán na rok 2016. V rámci finančního plánování byl sestaven plánovaný výkaz zisku a ztráty a provedeno zhodnocení pravděpodobného vývoje klíčových makroekonomických ukazatelů a jejich vliv na Elektroline v následujícím období.
Vedoucí práce: Jan Pekař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses