Využití dopravního problému v praxi - Sojka, Jiří; Fíglová, Zuzana, 1977-; Sokol, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Jeden z nejpoužívanějších modelů lineárního programování je dopravní problém. S menšími modifikacemi omezujících podmínek je využitelný na velice široké spektrum úloh v oblastech logistiky nebo rozvozu zboží. Cílem práce je pomoci firmě Víno Hruška s.r.o. nalézt trasu pro rozvoz reklamních materiálů mezi vlastní prodejny v České republice a na Slovensku. První část je věnována teoretickému úvodu do metod lineárního programování a distribučních úloh včetně popisu ekonomických a matematických modelů, druhá část je praktická a využívá popsané metody s reálnými daty. Trasy nalezené heuristickými metodami i výpočetním softwarem jsou porovnány.
Vedoucí práce: Zuzana Dlouhá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses