Analýza aktuálního stavu bankovní unie - Sluka, Petr; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce má za cíl přiblížit vývoj budování bankovní unie, popisuje její jednotlivé části, vysvětluje, za jakých okolností vznikla, zkoumá, jaký je její současný stav a hodnotí její dosavadní a potencionální přínos respektive rizika, která doprovází bankovní unii. Popisuje, jak Evropská unie dnes přistupuje k regulaci a dohledu bank a jaká poučení si vzala z finanční krize. Dále také předjímá budoucí podobu bankovní unie a bankovního sektoru v Evropě a analyzuje vývoj veličin, které souvisí s dohledem a regulací bank.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses