Zlato a jeho vliv na současný svět - Nguyen, Ngoc Han; Cibulka, Jakub; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem zlata. Jejím cílem je pochopení funkce a významu zlata v moderním světě a analýza hlavních faktorů ovlivňující jeho cenu. Zkoumá obchodování se zlatem, zlaté rezervy a jak s nimi vynakládají centrální banky. Dále se zabývá zlatým standardem a Brettonwoodským měnovým systémem. Práce analyzuje, jak nabídka, poptávka, různé měny, měnová politika a další faktory, ovlivňují cenu zlata. Mezi některými faktory ovlivňující cenu zlata je provedena korelační analýza.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses