Směšovací úloha a její použití v praxi - Jurda, Daniel; Fíglová, Zuzana, 1977-; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Cílem práce je zjistit pomocí formulace směšovací úlohy v programu LINGO, kolik by stálo uživit milion lidí za podmínky pokrytí minimální doporučené denní dávky živin. Jako potraviny vybereme osm základních surovin a cenu budeme zkoumat v časovém úseku 30 let, tato data budeme čerpat z cen na komoditních burzách. Poté pomocí programu EViews odhadneme cenu na dalších 5 let. Nakonec zjistíme, kolik by stálo vyřešit celosvětově problém s nedostatkem potravin a jaké sumy by se musely v minulosti obětovat, aby na hladomor nikdo v tomto časovém úseku nezemřel.
Vedoucí práce: Zuzana Dlouhá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses