Základy ekonomiky a organisace sovětského obchodu - Lific, Moisej Mendelejevič, 1903-1960 (Vysoká stranická škola při ÚV KSSS. Kurs: Základy sovětské ekonomiky a praxe vedení jednotlivých odvětví národního hospodářství, 1954)
Publikace podává přehled základních principů ekonomiky a organizace sovětského vnitřního obchodu v podmínkách centrálně plánovaného hospodářství. Vychází z přednášek na Vysoké stranické škole při ÚV KSSS a je určena především pro ideologické a odborné vzdělávání funkcionářů a pracovníků hospodářské správy. Text klade důraz na úlohu obchodu v socialistickém národním hospodářství a jeho řízení v souladu s marxisticko-leninskou teorií.