Základy ekonomiky a organisace sovětského obchodu - Lific, Moisej Mendelejevič, 1903-1960 (Praha : Rudé právo, vydavatelství Ústředního výboru KSČ, 1954)
Publikace podává přehled základních principů ekonomiky a organizace sovětského vnitřního obchodu v podmínkách centrálně plánovaného hospodářství. Vychází z přednášek na Vysoké stranické škole při ÚV KSSS a je určena především pro ideologické a odborné vzdělávání funkcionářů a pracovníků hospodářské správy. Text klade důraz na úlohu obchodu v socialistickém národním hospodářství a jeho řízení v souladu s marxisticko-leninskou teorií.
Těsnopisný záznam přednášek na Vysoké stranické škole při ÚV KSSS
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: obchod; velkoobchod; maloobchod; socialistické hospodářství; organizace a řízení; Sovětský svaz; přednášky; commerce; wholesale trade; retail trade; socialist economy; organization and management; Soviet Union; lectures