Vznik marxismu - revoluční převrat ve filosofii : utváření filosofických názorů K. Marxe a B. Engelse : léta 1842-1848 - Ivanov, Aleksandr Ivanovič (Praha : Vydává oddělení propagandy a agitace Ústředního výboru KSČ, 1953)
Publikace se zabývá formováním filozofických názorů Karla Marxe a Bedřicha Engelse v letech 1842–1848. Text analyzuje genezi marxismu jako kvalitativně nového stupně ve vývoji filozofického myšlení, zejména v kontextu kritiky idealismu a utváření dialektického a historického materialismu
Přeloženo z ruštiny
Těsnopisný záznam přednášky na Vysoké stranické škole při ÚV VKS(b)
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Marx, Karl, -- 1818-1883; Engels, Friedrich, -- 1820-1895; 1842-1848; marxismus; německá filozofie; filozofické směry; historický materialismus; studie; přednášky; Marxism; German philosophy; philosophical movements; historical materialism; studies; lectures