Razvitije tovarooborota v Kitajskoj narodnoj respublike - Gogol', Boris Ionovič (Gosudarstvenoje izdatel'stvo političeskoj literatury, 1954)
Autor analyzuje proměny vnitřního obchodu, distribuce zboží a vztahů mezi výrobou a spotřebou v podmínkách budování socialistického hospodářství. Kniha přináší dobový ekonomický rozbor obchodních procesů a přispívá k poznání raného vývoje čínské socialistické ekonomiky.