Aktuální stav Evropské energetické unie - Stejskal, Tomáš (2017)
Diplomová práce se zabývá aktuálním stavem Evropské energetické unie. Hlavním cílem práce je vyhodnocení úspěchů a neúspěchů Evropské energetické unie v prvních dvou letech po jejím spuštění. Tato unie vznikla s cílem překonat úskalí, která se objevují při realizaci energetické politiky. Mezi těmito úskalími se dá zmínit vysoká závislost na dovozu primárních energetických surovin a malá síťová propojenost mezi členskými státy. Jedná se o dlouhodobý projekt, který je na samém začátku svého vývoje.