Fundamentální analýza české koruny - Vejvalka, David (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřená na vývoj měnového kurzu české koruny vůči americkému dolaru a euru v letech 1993-2017. Rozebírá se jednak nominální měnový kurz, ale také reálný efektivní měnový kurz a kurz dle teoretického přístupu k determinaci kurzu pomocí parity kupní síly. Rozbor je proveden v kontextu kurzových systémů české koruny, jejichž vývoj je popsán v teoretické části práce. V závěru práce je pomocí ekonometrických modelů testována vzájemná závislost mezi hrubým domácích produktem a nominálním měnovým kurzem.