Fundamentální analýza české koruny - Vejvalka, David; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Mandel, Martin, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřená na vývoj měnového kurzu české koruny vůči americkému dolaru a euru v letech 1993-2017. Rozebírá se jednak nominální měnový kurz, ale také reálný efektivní měnový kurz a kurz dle teoretického přístupu k determinaci kurzu pomocí parity kupní síly. Rozbor je proveden v kontextu kurzových systémů české koruny, jejichž vývoj je popsán v teoretické části práce. V závěru práce je pomocí ekonometrických modelů testována vzájemná závislost mezi hrubým domácích produktem a nominálním měnovým kurzem.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses