Vybrané problémy transformace výsledku hospodaření podle českých účetních předpisů na základ daně z příjmů právnických osob - Hrubý, Jan (2017)
Bakalářská práce definuje pojmy účetního výsledku hospodaření a základu daně a věnuje se počítání základu daně upravováním účetního výsledku hospodaření pro účely výpočtu daně z příjmu právnických osob v České republice. Práce vychází z Přiznání k dani z příjmu právnických osob a je podle sledu řádků tohoto dokumentu i řazena. U vybraných řádků zmíněného formuláře práce nejprve teoreticky rozebírá obsah daného řádku a poté na příkladu vybrané společnosti i ukazuje praktickou aplikaci. Práce je inspirována zejména Zákonem o dani z příjmů a Zákonem o účetnictví.