Vybrané problémy transformace výsledku hospodaření podle českých účetních předpisů na základ daně z příjmů právnických osob - Hrubý, Jan; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce definuje pojmy účetního výsledku hospodaření a základu daně a věnuje se počítání základu daně upravováním účetního výsledku hospodaření pro účely výpočtu daně z příjmu právnických osob v České republice. Práce vychází z Přiznání k dani z příjmu právnických osob a je podle sledu řádků tohoto dokumentu i řazena. U vybraných řádků zmíněného formuláře práce nejprve teoreticky rozebírá obsah daného řádku a poté na příkladu vybrané společnosti i ukazuje praktickou aplikaci. Práce je inspirována zejména Zákonem o dani z příjmů a Zákonem o účetnictví.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses