Die Grundprobleme des Marxismus - Plechanov, Georgij Valentinovič, 1856-1918 (Marxistische Bibliothek, 1929)
Die Grundprobleme des Marxismus představuje německé vydání klasického díla Georgije V. Plechanova, jednoho z nejvýznamnějších marxistických teoretiků. Kniha shrnuje základní otázky marxistické filozofie, zejména dialektického a historického materialismu, a vysvětluje jejich teoretické kořeny i praktické důsledky.