Die Grundprobleme des Marxismus - Plechanov, Georgij Valentinovič, 1856-1918; Rjazanov, David Borisovič, 1870-1938; Schmückle, Karl (Wien ; Berlin : Verlag für Literatur und Politik, 1929)
Die Grundprobleme des Marxismus představuje německé vydání klasického díla Georgije V. Plechanova, jednoho z nejvýznamnějších marxistických teoretiků. Kniha shrnuje základní otázky marxistické filozofie, zejména dialektického a historického materialismu, a vysvětluje jejich teoretické kořeny i praktické důsledky.
Přeloženo z ruštiny
Keywords: marxismus; dialektika; logika; studie; Marxism; dialectic; logic; studies