Směr radikálně pokrokový ve studentstvu : (1898-1908) - Auerhan, Jan, 1880-1942 (Knihovna Časopisu pokrokového studentstva, 1910)
Publikace Směr radikálně pokrokový ve studentstvu (1898–1908) shrnuje vývoj radikálně pokrokového hnutí v českém studentském prostředí na přelomu století. Prostřednictvím článků předních autorů, mezi nimi i Viktora Dyka či J. Werstadta, zachycuje jeho program, hlavní ideové tendence, konflikty i významné studentské akce. Sborník dokumentuje úsilí mladé generace o modernizaci společnosti, demokratizaci školství a širší občanskou angažovanost. Slouží jako důležitý pramen k dějinám českého studentstva a jeho kulturně‑politické roli v letech 1898–1908.