K některým otázkám ekonomiky práce - Jedlička, Alois (Práce - vydavatelstvo ROH, 1954)
Sborník obsahuje vybrané články z odborných časopisů sovětských, polských a z Německé demokratické republiky, v nichž autoři na základě zkušeností ve své zemi pojednávají o problémech výstavby socialistické organisace společenské práce. Články jsou roztříděny do 3 oddílů: Socialistická organisace práce. Technické normování výkonu. Produktivita práce.