K některým otázkám ekonomiky práce - Jedlička, Alois; Státní knihovna společenských věd (Praha, Česko); Vysoká škola ekonomická v Praze (Praha : Práce - vydavatelstvo ROH, 1954)
Sborník obsahuje vybrané články z odborných časopisů sovětských, polských a z Německé demokratické republiky, v nichž autoři na základě zkušeností ve své zemi pojednávají o problémech výstavby socialistické organisace společenské práce. Články jsou roztříděny do 3 oddílů: Socialistická organisace práce. Technické normování výkonu. Produktivita práce.
Socialistická organisace společenské práce / Günther Kohlmey — Metody socialistické organisace práce / Zygmunt Koryzna — K otázce methodologie progresivních norem v průmyslu / L. Tomašpolskij — Správně vypracovávat technicky zdůvodněné výkonové normy / Herman Rakow — Pokrokové normy a mobilisace vnitřních reserv výroby / A. Zacharov, V. Olignin — Úkoly boje o vzrůst poduktivity společenské práce v Polské lidové republice / Bronislav Minc — Zvyšování produktivity práce v průmyslu SSSR / A. Grigorjev — Nové methody zvyšování produktivity práce / Gerhart Ziller — Soutěžení jako hlavní methoda zvyšování produktivity práce / Friedrich Behrens — Měření produktivity práce / Friedrich Behrens — O reservách zvyšování produktivity práce v socialistickém průmyslu / P. Chromov
Z časopisů Bolševik, Die Arbeit, Zycie Gospodarcze a jiné
Přeloženo z ruštiny, polštiny a němčiny
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: ekonomika práce; socialistické hospodářství; sborníky; články; labor economics; socialist economy; journal articles