Trechsotletije vossojedinenija Ukrainy s Rossijej : sbornik dokumentov dlja prepodavatelej srednej školy - Pankratova, Anna Michajlovna, 1887-1957; Kostenko, A. Ja.; Puškarev, Lev Nikitovič, 1918-2019 (Izdatel'stvo Akademii pedagogičeskich nauk RSFSR, 1954)
Historická interpretace a dokumentace tzv. znovusjednocení Ukrajiny s Ruskem v 17. století, prezentovaná v sovětském ideologickém a didaktickém kontextu pro výuku dějepisu na středních školách.