Trechsotletije vossojedinenija Ukrainy s Rossijej : sbornik dokumentov dlja prepodavatelej srednej školy - Pankratova, Anna Michajlovna, 1887-1957; Kostenko, A. Ja.; Puškarev, Lev Nikitovič, 1918-2019; Institut istorii (Akademija nauk SSSR); Akademija pedagogičeskich nauk RSFSR. Intitut metodov učenija (Moskva : Izdatel'stvo Akademii pedagogičeskich nauk RSFSR, 1954)
Historická interpretace a dokumentace tzv. znovusjednocení Ukrajiny s Ruskem v 17. století, prezentovaná v sovětském ideologickém a didaktickém kontextu pro výuku dějepisu na středních školách.
Na rozložené titulní stránce: Akademija nauk SSSR, Institut istorii
Na rozložené titulní stránce: Akademija pedagogičeskich nauk RSFSR, Institut metodov obučenija
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 17. století; politické dějiny; politické ideologie; národnostní politika; historiografie; Rusko; Ukrajina; Perejaslavská rada (1654); Rusko-ukrajinské vztahy; dokumenty; 17th century; political history; political ideologies; nationality policy; historiography; Russia; Ukraine; documents