Sociopreferenční vztahy v pracovní skupině a využití jejich znalostí pro management organizace - Visčurová, Monika; Novotná, Eliška, 1944-; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Práce je zaměřena na pracovní skupiny, jejich strukturu a význam v organizacích. Teoretická část je věnována organizaci, především jejímu rozmanitému pojetí a struktuře, pracovním skupinám a týmům a sociometrii se zaměřením na sociometrický test, který je východiskem pro praktickou část. V praktické části je proveden výzkum v podobě sociometrického testu ve vybrané pracovní skupině. Cílem je zjištění neformální struktury skupiny. Na základě získaných dat je vytvořen komplexní pohled na působení jednotlivých členů ve skupině a funkčnost skupiny jako celku. Díky získaným poznatkům jsou v závěru práce navržena sociotechnická doporučení na zlepšení vztahů ve skupině, samostatně pro každého člena a pro skupinu.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sociometrie; sociální skupiny; sociopreferenční vztahy; management [obor bakal. práce]; sociopreferenční vztahy; sociometrický test; bakalářské práce; sociometry; social groups; bachelor's theses