Model čínského státního kapitalismu a jeho postavení ve světové ekonomice - Čechura, Tadeáš; Jiránková, Martina, 1967-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Sílící postavení systému státního kapitalismu začíná představovat rovnocennou protistranu liberálně smýšlejícím tržním ekonomikám. Čína v tomto rozložení sil hraje podstatnou roli silného a inovativního představitele tohoto posilujícího systému, který v sobě kombinuje nezpochybnitelnou moc státního aparátu s tržním fungováním a výhodami kapitalismu. Vliv na rozložení sil ve světové ekonomice a pozice Číny se právě díky státnímu kapitalismu do značné míry mění. Práce analyzuje výhody i nevýhody tohoto systému pro domácí trh Číny, a zároveň i pro její postavení v globálním tržním měřítku.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses