Podnikanie skupiny Clarins na českom a slovenskom trhu - Titková, Tatiana (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá podnikaním skupiny Clarins na českom a slovenskom trhu. V prvej kapitole teoretickej časti je definovaný marketingový mix v koncepcii 4P a jeho jednotlivé súčasti. Druhá kapitola bakalárskej práce je venovaná vysvetleniu pojmov brand, identita značky a positioning. Praktická časť sa zaoberá predstavením skupiny a pod ňu patriacich značiek a detailne popisuje ich sortiment. Práca podáva tiež informácie o najdôležitejších distribútoroch skupiny na českom a slovenskom trhu a približuje jej marketingovú komunikáciu. Posledná kapitola praktickej časti je venovaná spoločenskej zodpovednosti skupiny.