Pojištění motorových vozidel na evropském pojistném trhu. - Besperát, Lukáš (2016)
Tato práce se zabývá srovnáním autopojištění v Čechách s vybranými zeměmi světa. Hlavním cílem této diplomové práce je identifikaci rozdílů v autopojištění v deseti vybraných státech světa, definice typů pojistných produktů a jejich rozdíly, porovnání pojistných trhů z hlediska konkurenčního prostředí, cenotvorby, legislativní úpravy a nastavení jednotlivých produktů. K porovnání je využita metoda indexace a metoda absolutní ceny. Výsledkem je určení nejpřívětivějšího pojistného trhu vůči klientovi z hlediska podmínek k pojištění vozidel.