Pojištění motorových vozidel na evropském pojistném trhu. - Besperát, Lukáš; Drozen, František; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato práce se zabývá srovnáním autopojištění v Čechách s vybranými zeměmi světa. Hlavním cílem této diplomové práce je identifikaci rozdílů v autopojištění v deseti vybraných státech světa, definice typů pojistných produktů a jejich rozdíly, porovnání pojistných trhů z hlediska konkurenčního prostředí, cenotvorby, legislativní úpravy a nastavení jednotlivých produktů. K porovnání je využita metoda indexace a metoda absolutní ceny. Výsledkem je určení nejpřívětivějšího pojistného trhu vůči klientovi z hlediska podmínek k pojištění vozidel.
Vedoucí práce: František Drozen
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses