Model produktu udržitelného cestovního ruchu - Bártová, Lucie; Musil, Martin, 1976-; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce si klade za cíl navrhnout model produktu udržitelného cestovního ruchu. Model je zaměřený na moderní produkty domácího cestovního ruchu, které splňují potřebné náležitosti z hlediska udržitelného rozvoje i aktuálních trendů v nabídce služeb cestovního ruchu i trendů v poptávce. K naplnění cíle jsou analyzovány produkty Církevní památky Kutné Hory, Moravské vinařské stezky a Sezóna na Lipně nikdy nekončí z hlediska principů udržitelného cestovního ruchu. Analýza je provedená prostřednictvím kvalitativní komparativní analýzy. Pomocí indukce jsou identifikována pravidla, která platí pro všechny zkoumané produkty. Na základě zjištěných poznatků jsem vytvořila model produktu udržitelného cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: cestovní ruch; udržitelný rozvoj; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; tourism; sustainable development; master's theses