Management odtokových poměrů v povodí řeky Svratky nad Vírskou přehradou - Kala, David; Syrovátka, Oldřich; Humešová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Tato práce se zabývá managementem odtokových poměrů v povodí řeky Svratky nad Vírskou přehradou. Základ práce tvoří zjištění stavu oblasti řeky Svratky nad vodní nádrží Vír a jejích pramenišť, definování problémů a výběr ohrožených území ve sledovaném povodí. V rámci práce bude zjišťován postoj obcí s rozšířenou pů-sobností a zástupce státního podniku Povodí Moravy k problematice odtokových poměrů v krajině a pozemkovým úpravám. Současný problém povodí je dán aktuál-ním stavem krajiny. Splachy, snížená schopnost krajiny udržet vodu, eroze půdy, ze-mědělská činnost způsobují znečištění toků. Stabilně nejhorší situace je zaznamenává-na na přítoku Svratky Bílý potok pod Poličkou. Na tomto konkrétním toku je navrže-no území k prioritnímu zahájení pozemkových úprav.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: environmentální management; pozemkové úpravy; revitalizace vodních toků; vodní nádrže; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; environmental management; reallocation of land; revitalization of streams; reservoirs; master's theses