Solidarita v české společnosti (případová studie organizace) - Adamcová, Lucie (2017)
Bakalářská práce pojednává o solidaritě a jejím významu pro společnost. Práce si klade za cíl zhodnotit míru solidarity v české společnosti v konkrétní oblasti. Cílem je také dát organizaci, která se touto oblastí zabývá, doporučení pro zefektivnění její činnosti. Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. První kapitoly jsou převážně zaměřeny na solidaritu obecně. Vysvětlují význam a dělení solidarity podle uznávaných autorů. Střední část práce se zabývá solidaritou v různých oblastech života současné společnosti. Větší pozornost je věnována negativním vlivům solidarity a nedobrovolné solidaritě vynucené státními zásahy. Praktická část je zaměřena na analýzu konkrétní organizace. Závěrem je uvedeno několik doporučení pro organizaci, navržené na základě provedené analýzy.