Solidarita v české společnosti (případová studie organizace) - Adamcová, Lucie; Novotná, Eliška, 1944-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Bakalářská práce pojednává o solidaritě a jejím významu pro společnost. Práce si klade za cíl zhodnotit míru solidarity v české společnosti v konkrétní oblasti. Cílem je také dát organizaci, která se touto oblastí zabývá, doporučení pro zefektivnění její činnosti. Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. První kapitoly jsou převážně zaměřeny na solidaritu obecně. Vysvětlují význam a dělení solidarity podle uznávaných autorů. Střední část práce se zabývá solidaritou v různých oblastech života současné společnosti. Větší pozornost je věnována negativním vlivům solidarity a nedobrovolné solidaritě vynucené státními zásahy. Praktická část je zaměřena na analýzu konkrétní organizace. Závěrem je uvedeno několik doporučení pro organizaci, navržené na základě provedené analýzy.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: solidarita; dobrovolnictví; občanská angažovanost; management [obor bakal. práce]; Člověk v tísni; bakalářské práce; solidarity; voluntarism; community involvement; bachelor's theses