Kvalita očních operací ve vybraných očních klinikách ČR - Seifertová, Kristýna; Lešetický, Ondřej; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
V předkládané diplomové práci s názvem Kvalita očních operací ve vybraných očních klinikách ČR se autor zabývá problematikou kvality současné zdravotní péče v oboru oftalmologie. Cílem práce je zhodnocení kvality očních zákroků ve specializovaných očních klinikách pomocí ukazatelů kvality přístupem strukturálním, výsledkovým a designovým. Mezi tyto kritéria patří vyspělost využívaných medicínských technologií a postupů, lékařské know how, průběh vstupního vyšetření, efekty zdravotnických služeb na stav pacienta a spokojenost pacientů. Data pro výzkum jsou získána prostřednictvím dotazníkového šetření formou otevřených otázek. Celková úroveň kvality je vyhodnocena dle stanoveného indexu kvality. V závěru jsou nastíněna určitá systémová opatření pro zlepšení stávající kvality očního lékařství.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: zdravotní péče; management jakosti; oftalmologie; laserová medicína; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; quality control; ophthalmology; laser medicine; master's theses