Přínos Českého dědictví UNESCO pro rozvoj cestovního ruchu - Zímová, Barbora; Netková, Jarmila; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce pojednává o sdružení České dědictví UNESCO a jeho významu pro rozvoj cestovního ruchu. Cílem práce je zjistit přínos sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v místech UNESCO památek. Toho je dosaženo jak porovnáním návštěvnosti jednotlivých míst, tak hlavně získáním názorů od členů sdružení na to, zda v něm vidí přínos. V úvodní části práce je popsána vůbec samotná organizace UNESCO, na ní navazují informace o českých památkách zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Práce obsahuje i podrobné informace o sdružení České dědictví UNESCO a hlavní východiska - průzkum mezi členy a porovnání návštěvnosti. Práce potvrdila hypotézu, že sdružení je velice přínosné.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses