Řízení lidských zdrojů ve zdravotnictví ČR - Rybníčková, Petra (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou řízení lidských zdrojů ve zdravotnictví a jeho nedostatky, hledá příčiny, analyzuje právní prostředí a porovnává jej s realitou zdravotnických zařízení. Cílém práce je odhalit skutečné příčiny vleklých krizí, projevující se například iniciativou s názvem Děkujeme, odcházíme a najít řešení ke stabilizace systému a eliminaci rizika odchodu zdravotnického personálu do zahraničí.