Právní analýza registrovaného partnerství - Nguyen, Mai Phuong (2017)
Předmětem diplomové práce je analýza institutu registrovaného partnerství v České republice. V úvodních kapitolách definuji pojmy jako jsou rodina, manželství, diskriminace a proces legalizace, které následně porovnám s tématem práce. Stěžejní část práce je zaměřena na samotný rozbor zákona spolu s jeho právními účinky v jiných právních odvětvích. Součástí práce je i kapitola o rodičovských práv homosexuálních osob.V posledně řadě zmíním navrhovanou novelu zákona o registrovaném partnerství. Cílem práce je podat komplexní přehled o současném právním stavu problematiky registrovaného partnerství.