Právní analýza registrovaného partnerství - Nguyen, Mai Phuong; Spirit, Michal, 1943-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Předmětem diplomové práce je analýza institutu registrovaného partnerství v České republice. V úvodních kapitolách definuji pojmy jako jsou rodina, manželství, diskriminace a proces legalizace, které následně porovnám s tématem práce. Stěžejní část práce je zaměřena na samotný rozbor zákona spolu s jeho právními účinky v jiných právních odvětvích. Součástí práce je i kapitola o rodičovských práv homosexuálních osob.V posledně řadě zmíním navrhovanou novelu zákona o registrovaném partnerství. Cílem práce je podat komplexní přehled o současném právním stavu problematiky registrovaného partnerství.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses