Motivace a postoje zaměstnanců k účasti ve firemních dobrovolnických programech - Pivcová, Adéla; Nový, Jan, 1966-; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce zjišťuje motivy a postoje zaměstnanců vybrané firmy k účasti ve firemních dobrovolnických programech. V teoretické části se práce zabývá pojmy jako společenská odpovědnost firem, dobrovolnictví, motivace a motivace dobrovolníků a dále zmiňuje výzkumy týkající se motivace k dárcovství a dobrovolnictví. Dále práce přechází do praktické části, ve které jsou pomocí dotazníkového šetření zjišťovány motivy k vykonávání dobrovolnických činností a postoje k těmto činnostem u zaměstnanců společnosti Avast. Výsledky dotazníkového šetření mohou být také zajímavou zpětnou vazbou pro společnost Avast a mohou jí pomoci při plánování dalších dobrovolnických aktivit.
Vedoucí práce: Jan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: dobrovolnictví; firmy; motivace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; voluntarism; firms; motivation (psychology); master's theses