Analýza vývoje a dopadu satelitní obytné výstavby z pohledu vybrané obce v okolí Prahy - Večerníková, Markéta (2017)
Předmětem diplomové práce je analýza vývoje a dopadů suburbanizačního procesu v obci Šestajovice a obci Květnice. Na základě statistických údajů je v práci analyzován vývoj suburbánní výstavby v každé z obcí. Na podkladu odborné literatury a vlastního šetření jsou následně analyzovány ekonomické, sociální a environmentální dopady suburbanizace v každé z obcí a je provedena jejich vzájemná komparace. Výsledkem práce je zjištění, že obec Květnice byla zasažena intenzivnějším suburbánním rozvojem než obec Šestajovice a dodnes čelí Květnice negativním dopadům suburbanizace vyšší měrou než Šestajovice.