Analýza vývoje a dopadu satelitní obytné výstavby z pohledu vybrané obce v okolí Prahy - Večerníková, Markéta; Krbová, Jana, 1962-; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Předmětem diplomové práce je analýza vývoje a dopadů suburbanizačního procesu v obci Šestajovice a obci Květnice. Na základě statistických údajů je v práci analyzován vývoj suburbánní výstavby v každé z obcí. Na podkladu odborné literatury a vlastního šetření jsou následně analyzovány ekonomické, sociální a environmentální dopady suburbanizace v každé z obcí a je provedena jejich vzájemná komparace. Výsledkem práce je zjištění, že obec Květnice byla zasažena intenzivnějším suburbánním rozvojem než obec Šestajovice a dodnes čelí Květnice negativním dopadům suburbanizace vyšší měrou než Šestajovice.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: urbanizace; suburbanizace; příměstské zóny; obce; satelitní města; ekonomická analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; urbanization; suburbanization; suburban areas; municipalities; satellite towns; economic analysis; master's theses