Posouzení finančního zdraví obchodního družstva Jednota Tábor - Sechovcová, Veronika (2017)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení finančního zdraví obchodního družstva Jednota Tábor v letech 2011 až 2015 za pomoci metod finanční analýzy a mezipodni-kového srovnání a případné doporučení vedoucí ke zlepšení jeho finanční situace. Práce je klasicky rozdělena na dvě základní části, teoreticko-metodologickou a prak-tickou. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy týkající se tématu finanční analýzy a popsány základní metody hodnocení finanční situace. V závěru této části práce jsou uvedeny metody mezipodnikového srovnávání. V druhé části práce jsou teoreticko-metodologická východiska aplikována na praktickém příkladu, a to na ob-chodním družstvu Jednota Tábor. Pro lepší vypovídací schopnost jsou výsledky srovnány s výsledky spotřebního družstva Jednota Jindřichův Hradec a s výsledky odvětví. V závěru práce je shrnutí výsledků, vyhodnocení finančního zdraví a návrh doporučení k možnému zlepšení.