Finanční hospodaření Základní školy Týnec nad Sázavou - Novák, Filip (2017)
Tato práce se zabývá analýzou finančního hospodaření Základní školy Týnec nad Sázavou za účelem nalezení možných úspor a nových zdrojů financování. V práci je definováno školství v České republice. Je definována vzdělávací soustava a hlavních subjekty školství, zejména pak financování základního školství, na které navazuje konkrétní příklad takového financování, tedy financování Základní školy Týnec nad Sázavou. V práci je provedena analýza finančního hospodaření této školy, na základě které jsou hledány úspory a nové zdroje financování.