Insolvenční správce - Veselá, Dita (2016)
Tato diplomová práce se zabývá insolvenčním správcem a jeho funkcí, kterou plní v insolvenčním řízení. Ve své práci se věnuji právní úpravě insolvenčního správce, jeho funkci ve vybraném způsobu řešení úpadku, a též posuzuji dopady, které s sebou přinesly změny provedené v posledních letech i změny, které tuto oblast teprve čekají.Cílem této diplomové práce je analýzy institutu insolvenčního správce z pohledu jeho role, významu a vlivu, který má na insolvenční řízení. Cíl spočívá rovněž v posouzení změny v systému určování insolvenčních správců, a to z důrazem na zhodnocení, zda je nový způsob skutečně více transparentní a zda má tato změna vliv na transparentnost celého řízení.