Kontrolní instituce v ČR : postavení a role NKÚ - Hlaváčová, Kamila; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se věnuje kontrolním mechanismům a Nejvyššímu kontrolnímu úřadu České republiky, jako jedinému ústavně zakotvenému kontrolnímu orgánu v České republice. Práce se zabývá jak jeho postavení v českém právním systému, jeho působnosti, organizační struktuře a principům, na nichž úřad funguje, tak v neposlední řadě také jeho reálné kontrolní činnosti. Cílem práce je analyzovat, jak dalece kontrolní závěry Nejvyššího kontrolního úřadu vedou k reálné nápravě; tj. k přijetí odpovídajících opatření a jejich realizaci. Téma kontrolních institucí je nezanedbatelné a aktuální prakticky neustále, neboť existence těchto institucí je jednou z klíčových podmínek fungování moderních demokratických států.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses