Řízení nákladů v konkrétní společnosti - Dvořáková, Veronika (2017)
V diplomové práci je analyzována vybraná společnost, ve které jsou charakterizovány současné postupy při řízení nákladů, jejich sledování a následné vyhodnocování. Sou-částí práce je také představení kalkulačního vzorce a samotná kalkulace výrobků. Na základě zjištěných skutečností jsou konkretizovány nedostatky procesu řízení a kalku-lace nákladů, vydána doporučení možností zefektivnění nákladového hospodářství fir-my a to včetně kalkulace nákladů a navržení opatření vedoucích ke snížení nákladů.